Van bij de boer tot op het festivalpark: Boerenbond en Loïc Van Impe serveren lokaal lekkers in De Smaakfabriek op Rock Werchter

Van donderdag 3 juli tot en met zondag 6 juli vindt de 50ste editie van Rock Werchter plaats. In samenwerking met Boerenbond en Loïc Van Impe trekt het festival opnieuw de kaart van lokaal lekkers in De Smaakfabriek. Met ingrediënten recht van bij de boer kunnen de festivalgangers dagelijks genieten van verse, lokale culinaire gerechten. ​ ​ 

Op de sociale media van Rock Werchter en Boerenbond dook al een filmpje op: chefkok Loïc van Impe trok zijn laarzen aan en ging op culinaire roadtrip door het Vlaamse platteland. Voor zijn orecchiette met bloemkool, bacon en gepocheerd ei, haalt hij de kraakverse bloemkolen bij boer Michiel in Leest en de eitjes komen vers van bij boerin Ellen van Blei in Tremelo. Een smakelijke teaser van wat festivalgangers dit jaar mogen verwachten. 

Farm to festival

Festivalgangers worden op Rock Werchter muzikaal en culinair verwend. Dankzij de samenwerking tussen Boerenbond en Rock Werchter kunnen de festivalgangers ook dit jaar proeven van gerechten bereid met ingrediënten van lokale landbouwers in De Smaakfabriek. ​ 

“Onze festivalgangers verwachten niet alleen een sterke line-up, maar ook een gevarieerd en kwalitatief aanbod aan eten en drinken,” zegt de organisatie van Rock Werchter. “Door samen te werken met Boerenbond brengen we het beste van de streek naar het festivalpark. Bovendien kadert het initiatief binnen ‘Werchter rocks green’ met duurzame keuzes op vlak van mobiliteit, energie en lokale voeding.” 

Ook de lokale landbouwers zijn enthousiast. Ze zien het als een kans om hun producten rechtstreeks aan een breed publiek te laten proeven. “We zijn trots op wat we telen en produceren,” zegt een van de deelnemende boeren. “Dat we de kans krijgen om dit nu te kunnen delen met tienduizenden festivalgangers, maakt ons enorm blij.” 

Lokale landbouw in de kijker

De samenwerking past binnen een bredere beweging richting duurzaamheid en verbondenheid met de streek. Rock Werchter en Boerenbond willen hiermee niet alleen smaakvolle momenten creëren, maar ook het belang van lokale landbouw in de kijker zetten. 

“Onze Vlaamse boeren zijn wereldklasse. In een steeds meer verstedelijkt Vlaanderen weten we niet altijd meer waar ons eten vandaan komt. In De Smaakfabriek willen we de festivalgangers op een laagdrempelige manier laten kennismaken met onze Vlaamse boeren en de veelzijdigheid van hun producten. De festivalgangers kunnen op De Smaakfabriek een overnachting winnen op een boerderij. Zo brengen we niet alleen producten van bij de boer tot op het festivalpark, maar ook de festivalganger tot bij de boer,” besluit Boerenbond-voorzitter Lode Ceyssens. ​ ​ ​ ​

 


Informatie voor de redactie:

Het is een mogelijkheid om langs te gaan bij landbouwers die leveren aan De Smaakfabriek.

Voor een afspraak met een landbouwer of meer informatie, kan u contact opnemen met:

Tessa De Prins

Tessa De Prins

Woordvoerder, Boerenbond

 

Share

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Boerenbond

In overleg met de maatschappij wil Boerenbond als landbouworganisatie bouwen aan een levenskrachtige, duurzame land- en tuinbouw. Deze duurzaamheid vertaalt zich op vier terreinen: ecologisch, economisch, sociaal en maatschappelijk.

Neem contact op met

Diestsevest 40 3000 LEUVEN

0485492856

persdienst@boerenbond.be

boerenbond.be